PÁSOVÁ vs. BUBNOVÁ SUŠÁRNA
Přinášíme Vám několik zajímavých informací o srovnání pásové a bubnové sušárny. V minulosti se tradičně pro sušení některých materiálů používaly bubnové sušárny. Tato metoda má však mnoho nevýhod, mimo jiné:
-
vysoké riziko požáru kvůli průměrné provozní teplotě až 400°C
-
smotávání sušeného produktu do klubek
-
potencionálně rychle se měnící emise, což může vyžadovat dodatečná povolení
-
nejsou vhodné pro rekuperaci tepla kvůli vysoké provozní teplotě.
Pásová sušárna PERRY překonává tyto problémy díky ekonomicky efektivnímu provozu a díky nižší provozní teplotě, což umožňuje případně využít rekuperaci odpadního tepla. Pásová sušárna PERRY se ideálně hodí pro sušení téměř jakéhokoliv produktu a zejména je vhodná pro produkty, které vyžadují pomalé sušení.